Vandrarhem långtidsboende

Att bo på ett vandrarhem en längre period är något som kan passa bra när man arbetar på annan ort eller söker boende. Det kan vara svårt att hitta boende i och runtom Stockholm vilket gör att det inte är alltför ovanligt att man söker sig till ett vandrarhem som långtidsboende. När man söker efter ett vandrarhem som långtidsboende är det vanligt att man försöker hitta ett billigt vandrarhem som erbjuder möjlighet till wifi och tvättstuga.

På Kallhällsbaden vandrarhem finns det fina rum till bra priser som passar fint till långtidsboende. Här går det att utnyttja toaletter, dusch, tv-rum och kök. Det finns även tillgång till tvättstuga och bastu. Det är viktigt att följa de regler som finns uppsatta oavsett om man bor under en kort tid eller som långtidsboende. Kallhällsbadens vandrarhem ligger nära till Kallhäll centrum där det finns restauranger, butiker och möjligheter att snabbt ta sig till Stockholm central.

Billigt långtidsboende

När man söker ett vandrarhem för långtidsboende kan det vara en bra idé att välja ett vandrarhem som inte ligger mitt i centrum. Genom att välja ett vandrarhem nära Stockholm kan man hitta mer prisvärda vandrarhem där det fortfarande är möjligt att snabbt ta sig in till centrum genom att åka pendeltåg eller buss. Att bo billigt på ett långtidsboende kan vara ett smidigt sätt att ha någonstans att sova när man kanske har fått ett nytt jobb men inte hittat någon bostad. 

Varför man söker billigt långtidsboende är för att det kan bli väldigt dyrt i längden att bo i kortare perioder på vandrarhem eller hotell. Om man bor på ett vandrarhem där rummet kostar exempelvis 700 kronor per natt så blir det snabbt dyrt om man bokar flera kortare perioder. Genom att välja ett vandrarhem som Kallhällsbaden, där vi erbjuder långtidsuthyrning, kan man komma billigare undan när man söker ett boende under längre perioder.

Bo lång tid på vandrarhem

När man behöver bo lång tid på vandrarhem är det viktigt att först undersöka så att det aktuella vandrarhemmet tillåter detta. Det kan vara en bra idé att slå en signal till receptionen och disktuera gällande långtidsboende. När man bor lång tid på vandrarhem så fungerar det precis som om man bor ett kortare tag. Man lagar mat i ett gemensamt kök och kan boka och hyra tvättstuga när man behöver. Man måste följa de regler som finns för alla gäster. I vissa fall kan det finnas särskilda priser för långtidsboende.

Långtidsboende i skärgården

När man ska bo en längre tid på ett vandrarhem är det förstås väldigt tryggt och behagligt att välja ett boende som har en trevlig miljö och fina rum. När du bor på Kallhällsbaden vandrarhem kan du njuta av skärgården och lugna kvällar eftersom vandrarhemmet befinner sig i ett naturreservat där det inte finns några anslutande vägar. Detta innebär att man kan undvika trafik och störande ljud. På Kallhällsbaden vandrarhem kan du istället njuta av naturen och uppleva en fin utsikt över Mälaren. När du behöver ta dig till Stockholm central kan du med en kort promenad till Kallhäll centrum ta dig vidare med pendeltåg eller buss som endast tar ca 19 minuter.

FAQ

Får man bo hur länge som helst på ett vandrarhem?

Det är olika från vandrarhem till vandrarhem. En del vandrarhem tillåter att man bara får bo en viss mängd nätter i rad medan andra tillåter att man får bo hur länge som helst. Det kan vara en bra idé att kontakta vandrarhemmet och fråga om det går bra med långtidsboende innan man bokar på nätet. Vi på Kallhällsbaden vandrarhem tillåter uthyrning i upp till 180 dagar.

Vad kostar långtidsboende på ett vandrarhem?

Priserna för långtidsboende skiljer sig mellan olika vandrarhem. En del vandrarhem har standardpriser som gäller oavsett om man bor en natt eller tio. Det kan också finnas vandrarhem som kan erbjuda lägre priser vid långtidsboende. Det kan gälla exempelvis ett vandrarhem som har en låg-säsong där de har mindre kunder. Hos oss på Kallhällsbaden vandrarhem ger vi ökad rabatt ju längre tid man hyr.

Får man ha besök i sitt rum på vandrarhemmet?

Hos de flesta vandrarhem får man ta in besök på sitt rum under vissa tider. Man får inte ha personer som sover över i rummet. Om man ska flera personer i ett rum så tillkommer det en avgift.

Får man egen plats i kyl och frys när man bor på ett vandrarhem?

Det är vanligt att man har eget kylskåps- och frysfack när man bor på ett vandrarhem. Dessa är ofta numrerade med rumsnumret. Det är viktigt att tömma och rengöra dessa innan sin avresedag. 

Hur fungerar det med städning och långtidsboende?

Städning är någonting som man räknar med att gästen själv ska utföra. Det går att köpa till städning för en viss summa. Det kan gå att prata med receptionen för att köpa städning som utförs under vissa dagar då man har planerat att bo en längre tid på ett vandrarhem. 

Hur betalar man för långtidsboende på vandrarhem?

När man ska bo lång tid på ett vandrarhem så kan det vara tal om förhandsbetalning för sin vistelse. Det skiljer sig mellan vandrarhemmen hur betalningen görs. En del vandrarhem kan vara okej med att man betalar vid avresa och en del kräver att man betalar hela vistelsen i förväg. När man har tänkt bo lång tid på ett vandrarhem är det bästa att man pratar om alla detaljer inklusive betalning med receptionen innan man bokar in sin vistelse. Kontakta oss för mer information kring hur vi sköter våra betalningar.