Om Oss

Vår Historia, Vår Passion

På Kallhällsbaden Vandrarhem är varje gäst speciell, och varje vistelse är unik. Vår resa började med en vision om att skapa ett vandrarhem som bryter normerna – där varje rum är en privat reträtt, och varje vistelse är en exklusiv upplevelse.

Vår Vision

Vi tror att lyx och tillgänglighet inte behöver vara ömsesidigt uteslutande. Vårt mål är att erbjuda en exceptionell vistelse, där du kan njuta av naturens skönhet och samtidigt uppleva modern bekvämlighet och privatliv.

Vår Plats

Beläget i hjärtat av Gjörvälns naturreservat, erbjuder vårt vandrarhem en fridfull tillflykt från stadens brus, samtidigt som det är lättåtkomligt från
Stockholms centrum. Här, vid Mälarens strand, finner du en perfekt blandning av natur och nöje.

Vårt Engagemang

Vi är engagerade i att ge våra gäster en oförglömlig upplevelse. Våra rum är designade för komfort och avkoppling, och vår personal är här för att se till att din vistelse blir allt du drömt om.

Kallhällsbaden Vandrarhem - En Historisk Tillflykt vid Mälaren

Upptäck historien bakom Kallhällsbaden Vandrarhem, en plats som har vuxit och utvecklats genom tiderna för att bli det unika vandrarhemmet det är idag.

Historisk Bakgrund

I Kallhäll fanns under senmedeltiden ett torp som ägdes av ärkebiskopen. Ortnamnet Kallhäll nämns först 1539 som Kalhelle. Under 1900-talets början började det moderna Kallhäll växa fram när Bolinders verkstäder flyttade en del av sin tillverkning hit från Klarastrand i Stockholm 1909. De k-märkta tegelbyggnaderna nära Kallhällsbaden vid Mälaren påminner om Bolinders betydelse i områdets utveckling. Under 1960-talet expanderade Kallhäll ytterligare på grund av bostadsbyggandet i Stockholmsregionen.

Kallhällsbaden Vandrarhem & Restaurang finns i den gamla motionscentralen vid Gjörvälns naturreservat, och har undergått en totalrenovering under 2023 för att tillgodose den moderna människan och ge ny mening till begreppet vandrarhem.
Vår planerade restaurang planerar att öppna under 2024 vilket är ytterligare en anledning till att besöka och njuta i närområdet.